
VIDEO: RECITAL EXTRAORDINAR Eduard Kunz la Palatul Culturii
Programul recitalului extraordinar de pian a fost alcătuit din următoarele lucrări: 3 sonete – Domenico Scarlatti, Sonata Nr. 3 în fa minor, opus 5 – Johannes Brahms, Sonata Nr. 3 în la minor, opus 28 – Serghei Prokofiev.
Eduard Kunz a fost numit de BBC Music Magazine ca fiind unul dintre cei 10 pianiști ai viitorului, acesta cântând alături de cele mai renumite orchestre la nivel mondial, peste 70 la număr, printre care London Philharmonic Orchestra la Royal Albert Hall, toate orchestrele BBC (Symphony, Concert, Philharmonic, Scottish, Wales, Belfast), Royal Scottish Orchestra, Wales Opera Orchestra, Liverpool Philharmonic și Birmingham Symphony, The Philharmonic Orchestra, Orchestra Halle și London Music, Deutsche Simphony Orchestra la Berlin Philharmonie, Braunshweig Orchestra, Royal Stockholm Philharmonic, Orchester National de Capitol de Toulouse, Orchestra Radio Spaniolă și Orchestra de Castilla e Leon, Orchestra Padova di Veneto și Haydn Orchestra di Bolzano. Mai mult, a colaborat cu toate ansamblurile orchestrale ale Poloniei, inclusiv Filarmonica din Varșovia, toate orchestrele românești, inclusiv Filarmonica George Enescu, precum și Orchestrele din Erevan, Tokyo, Kioto, Osaka. Eduard a avut turnee în România extrem de des, aducând un pian Yamaha CFX de la Berlin Philharmonie atât în recitaluri, cât și alături de violonistul Alexandru Tomescu – alături de care a avut turnee cu lucrările integrale pentru pian și vioară de Prokofiev și Enescu.
În activitatea sa, a colaborat cu dirijori precum Tugan Sokhiev, Cristian Mandeal, Edward Gardner, Gerard Schwarz, Lothar Koenigs, Garry Walker, Clark Rundell, Mark Stephenson, Alejandro Posada, Josep Caballe Domenech, Alexander Joel, Andrés Orozco-Estrada, Barry Wordsworth și David Angus. Înregistrările radio ale lui Eduard Kunz includ Concertul dublu de Mozart cu BBC Scottish Orchestra, Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră de Beethoven și Concertul nr. 1 de Ceaikovski cu Orchestra din Irlanda de Nord, Concertul nr. 2 de Rahmaninov cu BBC Concert Orchestra Londra, cât și Rapsodia pe o temă de Paganini de Rahmaninov cu Deutsche Symphony Orchestra și BBC Symphony Orchestra. A înregistrat concertul în la minor de Edvard Grieg cu Gnessin Virtuosi, 8 programe de recital solo pentru BBC Radio 3 și mai multe programe pentru radiouri precum Deutsche Cultur, Radio France și Orfeus. Eduard Kunz este primul pianist din istorie care a prezentat Yamaha Disklavier Technology™ în masterclass-urile sale din Shanghai, Beijing și Hong Kong, în 2017.
Mai mult decât atât, Eduard este co-fondatorul Kunz Piano Academy din Brașov, România, eveniment desfășurat de două ori pe an, alături de tineri din întreaga lume pentru o săptămână de masterclass-uri publice. De asemenea, Eduard Kunz a ajuns în anul 2011 în a doua etapă a Concursului Internațional „Piotr Ilici Ceaikovski” de la Moscova și a câștigat Marele Premiu la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu din București. De altfel, acesta a câștigat locul I la Concursul Paderewski din Polonia (2010) și New Orleans din USA (2010). Talent său i-a adus 13 premii I la mari competiții ale lumii, dar și o carieră impresionantă, acesta mărturisind că nu își poate concepe viața fără instrumentul care l-a făcut cunoscut.
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
Elena
01.05.2025Poliția ce face doarme apăra ne doamne de tot răul !!!
la articolul Bistrițenii din zona Mall-ului de pe Calea Moldovei, terorizați noaptea de mașini și motoare (VIDEO)
Bar bar
30.04.2025Se mai întâmplă bine că nu o murit
la articolul Accident rutier în Romuli. Beat la volan, s-a răsturnat cu mașina
Honorius Indrecan
29.04.2025Am rugamintea sa faca publice parteneriatele noi cu care a venit din SUA. Nu de alta, dar de baliverne sunt satul... ;)
Balan Marius- ecologist
29.04.2025Mare minune ca se mai scrie si de bine despre tara asta si oamenii ei educati, ca e plin podul cu stiri despre curve,hoti si politicieni de doi bani. Felicitari multe olimpicilor si oprobiu neincetat celor care isi bat joc de ei si de noi.
la articolul România, campioană la Olimpiada Balcanică de Matematică
COMENTARII