Trei familii din Zagra deschid o mică fabrică de prelucrare a laptelui

Cooperativa Agricolă Haiducii Țibleșului, cu sediul în Suplai (comuna Zagra) investește 3,66 milioane lei într-un centru de prelucrare a laptelui, urmând să scoată pe piață lapte pentru consum, caș și cascaval sub brand propriu.

Conform BistritaBusiness.ro, proiectul este finanțat în mare parte prin AFIR, suma nerambursabilă primită fiind 3,3 mil. lei. Cei 6 membri ai cooperativei (familiile Bujor, Macra și Dîmbu) pornesc la drum cu un efectiv de 78 de vaci – pe care le dețin deja – și își propun să ajungă la peste 100 de capete în următorii 5 ani. Fabrica, pe care în urma licitației o va construi firma Green Full Construct, va avea o capacitate de prelucrare de 2.500 l/lapte/zi. În primul an, fermierii vor prelucra cca. 1400 l/lapte/zi, adică cca. 500.000 l/lapte/an.

COMENTARII

Acest site folosește cookies

Alegeți care tipuri de cookies să fie utilizate; site-ul folosește cookies pentru a examina traficul și activitățile utilizatorilor de pe acest web-site, pentru marketing și pentru a oferi funcționalitate de tip social media. Citește mai multe despre cookie-uri

Necesare
Funcționalitate
Analiză
Marketing