
Proiectul “Protejarea mediului pe înțelesul copiilor” a început sesiunile de educație pentru copii
Copii din județul Bistrița-Năsăud vor avea acces la sesiuni de educație și conștientizare cu privire la problemele presante de mediu, cu ajutorul unui proiect derulat de către Filiala Județeană Bistrița-Năsăud a Asociației Comunelor din România și finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu.
Un nou proiect de amploare dedicat protejării mediului și educației ecologice a fost lansat în regiunea Câmpia Bistrițeană. Intitulat „Protejarea mediului pe înțelesul copiilor”, acesta își propune să crească gradul de conștientizare în rândul tinerilor cu privire la problemele de mediu și să stimuleze implicarea activă a acestora în comunitate.
În cadrul inițiativei, vor fi educați 510 elevi cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani din zona Câmpiei Bistrițene, care vor învăța despre 16 probleme majore de mediu. Proiectul, derulat pe parcursul unui an, este realizat de Filiala Județeană Bistrița-Năsăud a Asociației Comunelor din România, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Lechința.
Activitățile proiectului
Proiectul cuprinde trei obiective specifice, fiecare aducând o contribuție semnificativă în educația ecologică a tinerilor din regiune:
Informarea tinerilor din Liceul Tehnologic Lechința
În primele cinci luni ale proiectului, se vor desfășura 16 campanii de informare, menite să familiarizeze cei 510 elevi cu problemele de mediu, cum ar fi poluarea, gestionarea deșeurilor sau conservarea biodiversității.Formarea de vectori de conștientizare
Un număr de 100 de tineri vor participa la un workshop creativ, desfășurat pe durata a două luni, unde vor învăța cum să devină ambasadori ai protecției mediului în comunitățile lor.Târgul itinerant „Câmpia Bistrițeană”
În ultimele două luni ale proiectului, va fi organizat un târg itinerant care va implica 520 de tineri din șase comune din regiune. Acest târg va oferi oportunități de învățare practică și interacțiuni directe cu specialiști în domeniul protecției mediului.
Impactul proiectului
Prin activitățile planificate, proiectul are potențialul de a transforma tinerii din Câmpia Bistrițeană în agenți activi ai schimbării. Aceștia vor deveni mai conștienți de problemele de mediu și mai implicați în găsirea soluțiilor, contribuind astfel la dezvoltarea unei mentalități ecologice în comunitățile lor.
„Acest proiect aduce educația ecologică mai aproape de tineri, pregătindu-i să înțeleagă și să combată problemele de mediu cu care ne confruntăm. Este o investiție în viitorul regiunii noastre,” a declarat un reprezentant al Filialei Județene Bistrița-Năsăud a Asociației Comunelor din România.
Proiectul „Protejarea mediului pe înțelesul copiilor” se va desfășura între 13 iunie 2024 și 13 iunie 2025, oferind o șansă valoroasă pentru tinerii din Câmpia Bistrițeană de a se implica activ în protejarea mediului și în consolidarea unui viitor mai verde.
În continuare vă lăsăm pe voi să vedeți materialele audio-video ce vor fi prezentate copiilor!
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
Bar bar
30.04.2025Se mai întâmplă bine că nu o murit
la articolul Accident rutier în Romuli. Beat la volan, s-a răsturnat cu mașina
Honorius Indrecan
29.04.2025Am rugamintea sa faca publice parteneriatele noi cu care a venit din SUA. Nu de alta, dar de baliverne sunt satul... ;)
Balan Marius- ecologist
29.04.2025Mare minune ca se mai scrie si de bine despre tara asta si oamenii ei educati, ca e plin podul cu stiri despre curve,hoti si politicieni de doi bani. Felicitari multe olimpicilor si oprobiu neincetat celor care isi bat joc de ei si de noi.
la articolul România, campioană la Olimpiada Balcanică de Matematică
ecologistul
26.04.2025Sacapa-te domnule primar de actualii contopisti fara cap de la saerv. tehnic si mai ales de drujbistii sefi de la spatiile verzi. estia fac dezastru in Bistrita.
la articolul Noi probleme cu proiectul pasajului din Decebal. Gabriel Lazany: "E mai mult decât scandalos" (VIDEO)
COMENTARII