Patronii HoReCa din Bistrița cer redeschiderea restaurantelor și a barurilor. Ce adresă au trimis către CJSU
Mai mulți patroni de restaurante, baruri și cafenele din municipiul Bistrița au cerut să se reconsidere măsurile restrictive impuse în urma numărului mare de cazuri de CoVid-19. Adresa acestora către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vine după ce municipiul Bistrița a intrat în scenariul roșu, după ce, în ultimele 14 zile, incidenţa cumulată a […]
Mai mulți patroni de restaurante, baruri și cafenele din municipiul Bistrița au cerut să se reconsidere măsurile restrictive impuse în urma numărului mare de cazuri de CoVid-19. Adresa acestora către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vine după ce municipiul Bistrița a intrat în scenariul roșu, după ce, în ultimele 14 zile, incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 este mai mare de 3/1000 de locuitori.
“Având în vedere că:
– la nivelul Municipiului Bistrița nu există date concrete care să confirme răspândirea rapidă a COVID-19 în unitățile din sectorul Horeca;
– nu s-au identificat focare de infectare care au debutat în restaurante, cafenele, baruri, din orice cauză (personal, furnizori, turiști, localnici);
– în localitățile din țară în care s-a impus deja suspendarea activității în interiorul localurilor, măsura este ineficientă, având în vedere că rata infectarii este în continuă creștere,
vă solicităm să reconsiderați măsurile adoptate prin Hotărarea nr. 59/27.10.2020 prin care se suspenda activitatea operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor și să dispuneți funcționarea acestora la o capacitate de minim 50%, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.
De asemenea, deoarece din perspectiva CNSU unitățile Horeca reprezintă factori de risc potențial generator de situații de urgență, dorim să fim prezenți, prin reprezentanți desemnati, în calitate de invitați, la ședintele CJSU BN în care ordinea de zi vizează și sectorul Horeca. Menționăm că solicitarile noastre vin din dorința de a acționa eficient pe un front comun, atât pentru a impiedica răspândirea COVID-19 cât și pentru a evita blocajul economic al sectorului Horeca”, au transmis reprezentanții HoReCa, într-o adresă oficială transmisă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
Adresa a fost semnată de aproximativ 20 de patroni de baruri, restaurante și cafenele din Bistrița.
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
Arhanghel
10.11.2025Din fericire aceasta gasca de mafioti si de interlopi va disparea de la sine... "Pe primul loc în intenția de vot a celor peste 60 de ani, PSD are probleme în atrage electorat mai tânăr, fiind cotat la 8% pentru grupa 30-44 de ani și 9% la cei de 18-29 de ani."
la articolul Bogdan Ivan a devenit prim - vicepreședinte PSD: "Avem nevoie de echipe unite, nu de eroi singuratici"
Pasca eugenia
10.11.2025Vreau un post de muncă dacă se poate mulțumesc
la articolul Se fac angajări la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița
Paul
09.11.2025Motto: “Nimeni nu e destul de inteligent ca să poată convinge pe un prost că e prost”. (La Fontaine) Ideologul PSD- Vasile Dîncu a dat cu bâta în baltă afirmând că azi "progresismul" înseamnă doar LGBT, USR, plăcuțe suedeze și altceva. (vezi: https://www.c...
la articolul Bogdan Ivan a devenit prim - vicepreședinte PSD: "Avem nevoie de echipe unite, nu de eroi singuratici"
Cîrcu Nicoleta
08.11.2025E deschis Non Stop?
la articolul S-a deschis Proanima, cel mai mare centru medical veterinar din Bistrița (FOTO)
COMENTARII