Patronii HoReCa din Bistrița cer redeschiderea restaurantelor și a barurilor. Ce adresă au trimis către CJSU

Mai mulți patroni de restaurante, baruri și cafenele din municipiul Bistrița au cerut să se reconsidere măsurile restrictive impuse în urma numărului mare de cazuri de CoVid-19. Adresa acestora către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vine după ce municipiul Bistrița a intrat în scenariul roșu, după ce, în ultimele 14 zile, incidenţa cumulată a […]

Mai mulți patroni de restaurante, baruri și cafenele din municipiul Bistrița au cerut să se reconsidere măsurile restrictive impuse în urma numărului mare de cazuri de CoVid-19. Adresa acestora către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vine după ce municipiul Bistrița a intrat în scenariul roșu, după ce, în ultimele 14 zile, incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 este mai mare de 3/1000 de locuitori.

“Având în vedere că:

– la nivelul Municipiului Bistrița nu există date concrete care să confirme răspândirea rapidă a COVID-19 în unitățile din sectorul Horeca;

– nu s-au identificat focare de infectare care au debutat în restaurante, cafenele, baruri, din orice cauză (personal, furnizori, turiști, localnici);

– în localitățile din țară în care s-a impus deja suspendarea activității în interiorul localurilor, măsura este ineficientă, având în vedere că rata infectarii este în continuă creștere,

vă solicităm să reconsiderați măsurile adoptate prin Hotărarea nr. 59/27.10.2020 prin care se suspenda activitatea operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor și să dispuneți funcționarea acestora la o capacitate de minim 50%, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

De asemenea, deoarece din perspectiva CNSU unitățile Horeca reprezintă factori de risc potențial generator de situații de urgență, dorim să fim prezenți, prin reprezentanți desemnati, în calitate de invitați, la ședintele CJSU BN în care ordinea de zi vizează și sectorul Horeca. Menționăm că solicitarile noastre vin din dorința de a acționa eficient pe un front comun, atât pentru a impiedica răspândirea COVID-19 cât și pentru a evita blocajul economic al sectorului Horeca”, au transmis reprezentanții HoReCa, într-o adresă oficială transmisă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Adresa a fost semnată de aproximativ 20 de patroni de baruri, restaurante și cafenele din Bistrița.

COMENTARII


CELE MAI CITITE ȘTIRI


ULTIMELE COMENTARII

Ana

10.09.2025

Pentru Alina- sunt centre pentru a doua sansa - termini 8 clase, pe urma seral -liceu! Pentru mai multe detalii poti merge la inspectoratul scolar sa intrebi.

Vrei să devii instalator, bonă sau infirmieră? AFLĂ ce cursuri de formare profesională se desfășoară în Bistrița-Năsăud!

Dori

10.09.2025

Alina

10.09.2025

Bună ziua, numele meu este Alina, am 33 de ani și sunt interesată de cursul pentru infirmieră. Aș dori să știu dacă pot aplica în cazul în care am doar clasele 1-7, fără o diplomă de terminare a clasei a 8-a. Ce pot face în acest caz?

Vrei să devii instalator, bonă sau infirmieră? AFLĂ ce cursuri de formare profesională se desfășoară în Bistrița-Năsăud!

cetateanul Kane™

10.09.2025

Am citit in cam toata presa locala despre asta. In fapt e foarte simplu: la cate din lucrarile contractate de mis grup, au finalizat lucrarile la timp? La cate din lucrari a finalizat fara sa mai ceara suplimentarea fondurilor dupa ce a castigat licitatia cu oferta depusa? Simpl...

MIS Grup respinge acuzaţiile primarului din Maieru: " Peste 70% din valoarea contractului nu e plătită"

Acest site folosește cookies

Alegeți care tipuri de cookies să fie utilizate; site-ul folosește cookies pentru a examina traficul și activitățile utilizatorilor de pe acest web-site, pentru marketing și pentru a oferi funcționalitate de tip social media. Citește mai multe despre cookie-uri

Necesare
Funcționalitate
Analiză
Marketing