
Nou la RAR! De astăzi aflați și istoricul de daune al vehiculelor! Care e tariful și cum procedezi
Registrul Auto Român oferă clienților săi, începând de astăzi, date despre daunele vehiculelor înmatriculate în România. Mai exact, în doar câteva minute, puteţi afla informaţii despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societățile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României. Acest lucru este posibil prin intermediul aplicaţiei Istoric Vehicul, disponibilă pe site-ul […]
Registrul Auto Român oferă clienților săi, începând de astăzi, date despre daunele vehiculelor înmatriculate în România. Mai exact, în doar câteva minute, puteţi afla informaţii despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societățile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României.
Acest lucru este posibil prin intermediul aplicaţiei Istoric Vehicul, disponibilă pe site-ul oficial al instituţiei, www.rarom.ro.
Registrul Auto Român vine astfel în sprijinul clienţilor săi care vor să cunoască cât mai multe informaţii despre vehiculul de care sunt interesați.
Acest lucru este posibil ca urmare a informaţiilor pe care le primeşte RAR de la partenerii specializaţi care colectează date de la societăţile de asigurare şi atelierele de reparaţii autorizate.
Astfel, la interogarea prin aplicaţia Istoric Vehicul, împreună cu informaţiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicată de odometru) se precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost.
Tariful este de 35 de lei şi se achită online.
Pentru a accesa aplicaţia, clienţii trebuie să introducă seria de caroserie/saşiu şi o adresă de e-mail validă.
În situaţia în care clientul doreşte să obțină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecţionat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune. Acesta conţine următoarele informaţii (conform modelului ataşat):
- Zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul – machetă;
- Intervalul valorii devizului de reparaţie;
- Intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului;
- Dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic;
- Dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.
Toate informaţiile pe care le veţi introduce în sistemul informatic, pentru a afla datele de care sunteţi interesat, sunt protejate conform normelor GDPR.
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
Grecu Costel
12.07.2025Bună seara! Cum asi putea înscrie 2 copii la concursul de toacă?
la articolul TRÂMBIȚA ÎNGERILOR - Concurs de bătut toaca la nivel județean
Balan Marius- ecologist
09.07.2025Bate TOACA la urechile surzilor de la Consiliul Judetean. Asa trebuie sa sune concursul. Eu fac asta continuu din 2007 si nimeni nu aude nimic.
la articolul TRÂMBIȚA ÎNGERILOR - Concurs de bătut toaca la nivel județean
Zaharia Ion
09.07.2025Foarte mult, asteptam să înființeze și la Bistrița un magazin de desfacere Mec Donald's , oare când?
la articolul EXCLUSIV! Negocieri pentru deschiderea unui McDonald`s în Bistrița. Unde ar putea fi locația
Zapirtan Maria
05.07.2025As dori detalii va rog sunați la 0743006402
la articolul ANUNȚ de ANGAJARE. FILEXPO Bistrița angajează recepționer marfă
COMENTARII