Noi alimente ale Uniunii Europene: Greierele de casă
Greierele de casă este a treia insectă declarată sigură pentru a fi mâncată de om, după viermele de făină și lăcusta călătoare. Începând din data de 10 februarie, greierele de casă a devenit aliment în UE. Comisia Europeană a autorizat ca specia “Acheta domesticus” să fie comercializată în tot spaţiul UE în formă congelată sau […]
Greierele de casă este a treia insectă declarată sigură pentru a fi mâncată de om, după viermele de făină și lăcusta călătoare.
Începând din data de 10 februarie, greierele de casă a devenit aliment în UE. Comisia Europeană a autorizat ca specia “Acheta domesticus” să fie comercializată în tot spaţiul UE în formă congelată sau uscată pentru gustare şi sub formă de pudră ca ingredient alimentar.
Produsele care conțin noul aliment trebuie să fie etichetate corespunzător şi să menţioneze posibilele reacţii alergice.
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
Adriana Turc
25.12.2025Hai sictir tigaie, tu cu PSD-ul tău dezastros. Ați distrus vieți gunoaielor !
la articolul Mesajul președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan, de Crăciun
Alex
24.12.2025Ești cam redusa intelectual
la articolul Dacian Corăbian, un cunoscut antrenor de fitness din Bistrița, a încetat din viață
Momentul
23.12.2025A sosit momentul sa ne revoltam!! Asa nu se mai poate!!
la articolul În România, munca este taxată ca un lux
Virginia
23.12.2025Urmează Virgil Fiare-rele, au mai murit și alții sub oblăduirea acestui „cadru didactic”
la articolul Dacian Corăbian, un cunoscut antrenor de fitness din Bistrița, a încetat din viață
COMENTARII