NOAPTEA MUZEELOR - Programul evenimentelor din Bistrița, Năsăud și Sângeorz-Băi

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează sâmbătă 17 mai, între orele 18.00 și 24.00, ediția 2025 a evenimentului Noaptea Muzeelor, sub motto-ul ”Mai aproape de oameni într-o noapte de mai”.

”Ca în fiecare an, v-am pregătit o seară specială, plină de activități captivante: expoziții noi, concerte, activități pentru copii și părinți, precum și zone de relaxare. Vă așteptăm în locațiile noastre: Muzeul Bistrița; Casa Argintarului Bistrița; Muzeul Grăniceresc Năsăudean; Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi”, au anunță organizatorii.

Intrarea este liberă.

Programul evenimentului la Muzeul Bistrița:

Expoziții permanente: Artă contemporană, Istorie, Științele naturii, Etnografie.

Expoziții temporare:

▪︎ Lumi dispărute – Atlantida;

▪︎ Pictura populară modernă din Xiuzhou, China;

▪︎ Amprente, expoziție de sculptură – Adrian Puțura;

▪︎ Cromofob, expoziție de pictură – Radu Hangan;

▪︎ Grădini pierdute/Lost Gardens, expoziție de pictură – Paul Târziu.

Vernisaje:

▪︎ Noaptea Cercetătorilor Europeni – Science4Future III – proiecție în curtea muzeului;

▪︎ Armonii vegetale – Ileana Rus, ora 17:30.

Momente artistice:

▪︎ 18:00–18:30 – Muzica Militară a Garnizoanei Bistrița;

▪︎ 19:00–19:30 – Fanfara Perpetuum Rodna (juniori);

▪︎ 19:30–20:00 – Fanfara Perpetuum Rodna;

▪︎ 20:30–21:00 – Concert Euforia Band;

▪︎ 21:00–21:30 – Concert Sadetica.

Activități cultral-educative𝗲:

75 de ani de Muzeul Bistrița – informații despre istoria muzeului prin activități interactive:

▪︎ 18:00–20:00 – Vânătoare de comori pentru vizitatori, în curtea muzeului;

▪︎ 19:00–22:00 – Semne din istoria muzeului: ștafetă imaginară între patrimoniu și gastronomie, plus miniexpoziție din cele 4 secții ale muzeului;

▪︎ 18:00–24:00 – Găsește urma! – cod QR cu imagini vechi și un studiu semnat Ștefan Dănilă (1989);

▪︎ 18:00–24:00 – Lego – spațiu de joacă oferit de Asociația Brickenburg;

▪︎ 19:00–22:00 – Foc – lumină și marshmallow.

Zonă de relaxare în aer liber:

Hamace, lumini ambientale, cafea, dulciuri, gastronomie tradițională și jocuri în curtea muzeului

▪︎ Punct gastronomic – Chef Marius Gălan;

▪︎ Prosecco Point – Black & White, cu Florin Vereș;

▪︎ Cafea aromată de la Barista Cafe;

▪︎ Cuptorul lu’ Buna – Bunătăți tradiționale;

▪︎ Târg la muzeu.

”Haideți să redescoperim împreună muzeul și să ne bucurăm de o seară plină de surprize!” – Manager, Alexandru Gavrilaș

COMENTARII


CELE MAI CITITE ȘTIRI


ULTIMELE COMENTARII

Balan Marius- ecologist

11.05.2025

Fara renuntarea la actuala conducere formata din covrigari, tractoristi fosti peremisti etc PSD se duce in gard exact ca PNTCD. Urmeaza la cativa pasi si PNL care si-a pierdut busola. Poporul v- aratat deja dar voi sunteti analfabetii functionali ai politicii romanesti. Nu...

Bogdan Ivan: "Guvernarea PSD a fost, în primul rând, un act de curaj"

Pui Aurel

10.05.2025

Ioan pop

08.05.2025

Batjocura și nesimțire. Pe data de 07.05.2025 la ora 20:30 autocarul a fost oprit în Austria și supus unui control, iar apoi a fost trimis la statia ITP , unde clar că i-au fost reținute numerele de înmatriculare. Am fost închiși în autocar până la dimineața . Șofer...

Experiența unei bistrițence cu o firmă de transport: "Eram disperați! Patronul ne-a închis telefonul în nas!" (FOTO)

Honorius Indrecan

08.05.2025

"Eu, alături de echipa mea, rămân dedicat unui singur scop: să dezvoltăm în continuare județul, gândindu-ne la Bistrița-Năsăud ca la o singură comunitate", a transmis Radu Moldovan. Ce zici, baroane??? Voi aveti un singur scop: sa va faceti voua bine, nu si celorlalt...

Radu Moldovan: "Mergeți la vot. Cu gândul limpede. Cu inima împăcată. Județul nostru are nevoie de stabilitate"

Acest site folosește cookies

Alegeți care tipuri de cookies să fie utilizate; site-ul folosește cookies pentru a examina traficul și activitățile utilizatorilor de pe acest web-site, pentru marketing și pentru a oferi funcționalitate de tip social media. Citește mai multe despre cookie-uri

Necesare
Funcționalitate
Analiză
Marketing