
Ce înseamnă pandemia și ce trebuie să ai în casă în caz de izolare la domiciliu
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis, miercuri, că situaţia generată de noul coronavirus este pandemie, în contextul în care s-au înregistrat cazuri de infecții în aproape toate țările lumii. Potrivit OMS, o pandemie este răspândirea la nivel mondial a unei noi boli și apare atunci când un virus apare și se răspândește în întreaga lume, […]
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis, miercuri, că situaţia generată de noul coronavirus este pandemie, în contextul în care s-au înregistrat cazuri de infecții în aproape toate țările lumii.
Potrivit OMS, o pandemie este răspândirea la nivel mondial a unei noi boli și apare atunci când un virus apare și se răspândește în întreaga lume, iar majoritatea oamenilor nu au imunitate la el.
Virusurile care au provocat pandemii din trecut provin de obicei de la virusuri gripale animale.
Conform planului OMS pentru pregătirea pandemiei, după declararea acesteia, guvernele naționale trebuie să se asigure de „mobilizarea completă a sistemelor de sănătate, a instalațiilor și mobilizarea angajaților din sistemul medical național”, relatează Mediafax.
În cazul în care se ajunge în situația de a fi nevoiți să rămânem la domiciliu, este bine să fim pregătiți cu un necesar de produse alimentare și nonalimentare. NU este vorba despre panică și luat cu asalt supermarketurile, ci despre câteva măsuri de prevedere.
ALIMENTE:
– mâncare uscată precum paste, cerelale (orez, năut, linte, fasole, grâu, fulgi de ovăz și secară) și legume cu durată de viață mai îndelungată cu ajutorul cărora poți pregăti toate mesele zilei. Bine, fie și mălai și făină
-nuci și fructe uscate – pentru că accesul la fructe proaspete poate fi limitat o vreme.
conserve de toate felurile – fasole, sfeclă, porumb, roșii, ardei (lichidul în care acestea au fost conservate nu trebuie aruncat ci se poate utiliza ulterior pentru fierberea orezului sau a pastelor), ton, carne, supe pasteurizate.
– alimentele congelate sunt foarte bune. Alege fructe și legume congelate, poate chiar și produse semipreparate congelate. Și ce mai poți congela în funcție de spațiul pe care îl ai disponibil în congelator (de ex. pâine, carne)
– concentratele de pui sau legume pot constitui o bază gustoasă și foarte utilizat de preparat pentru supe, mâncăruri, risotto. Ierburi aromatice uscate. Lapte praf.
– dulciuri
– apă
PRODUSE DE UZ CASNIC:
-șervețele dezinfectante, săpun cu efect antibacterian, dezinfectant pentru mâini. Țineți minte că apa și săpunul sunt esențiale pentru a preveni orice fel de transmitere a unei boli.
-baterii
PRODUSE DE UZ PERSONAL:
-tampoane
-hârtie igienică
-scutece dacă aveți copii mici
MEDICAMENTE:
– analgezice, antifebrile, medicamente pentru stomac, antitusive, vitamine, electroliți, vitamina C.
sursa: doer.ro
în 13.03.2020 ora 06:56:17 Mica a scris:
Lasă un răspuns
Trebuie sa ai simtul rusinii, asta trebuie sa ai si sa nu te umpli de faina si ulei ca degeaba
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
Lupșe Carmen
15.09.2025De acord cu petitua
la articolul BISTRIŢA. Petiție împotriva zgomotului produs de motociclete noaptea
Ana
10.09.2025Pentru Alina- sunt centre pentru a doua sansa - termini 8 clase, pe urma seral -liceu! Pentru mai multe detalii poti merge la inspectoratul scolar sa intrebi.
Dori
10.09.2025Doamne ajuta!!! N a durat decat 5 ani...
la articolul Se extinde şi se modernizează reţeaua de iluminat pe mai multe străzi din Bistriţa
Alina
10.09.2025Bună ziua, numele meu este Alina, am 33 de ani și sunt interesată de cursul pentru infirmieră. Aș dori să știu dacă pot aplica în cazul în care am doar clasele 1-7, fără o diplomă de terminare a clasei a 8-a. Ce pot face în acest caz?
COMENTARII