
Atenție la coșurile de fum! Acoperișul unei case a luat foc, în localitatea Șanț
În localitatea Șanț, acoperișul unei case de locuit a luat foc din cauza utilizării unui coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. La locul incidentului au intervenit pompierii militari de la Garda de Sângeorz Băi, fiind sprijiniți de un echipaj SVSU Șanț cu două autospeciale de […]
În localitatea Șanț, acoperișul unei case de locuit a luat foc din cauza utilizării unui coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
La locul incidentului au intervenit pompierii militari de la Garda de Sângeorz Băi, fiind sprijiniți de un echipaj SVSU Șanț cu două autospeciale de stingere a incendiilor. Aceștia au lichidat incendiul și au evacuat câteva bunuri din zona de manifestare a incendiului. Intervenția a durat aproximativ două ore, iar după lichidarea incendiului au fost îndepărtate elementele de construcție care prezentau riscul prăbușirii.
,,O atenţie sporită trebuie avută la repararea, izolarea şi curăţarea periodică a coşurilor de fum, întrucât funinginea rezultată prin arderea materialului lemnos şi depusă în interiorul coşurilor de fum, pe fondul supraîncălzirii sobelor, se poate aprinde şi provoca incendii, fie prin efect termic fie din cauza jarului (scânteilor) ajunse în contact cu materialele combustibile din construcţia locuinţei. În condiţiile existenţei unor fisuri insesizabile ale coşurilor de fum, scânteile pot duce la aprinderea materialelor combustibile din construcţia planşeelor sau acoperişurilor. Pentru a putea identifica aceste fisuri, este indicat ca porţiunea coşului de fum care trece prin pod să fie văruită (var alb), astfel încât orice problemă apărută să poată fi observată imediat şi remediată.
Pentru mijloacele de încălzire având drept combustibil gazele naturale se va avea în vedere verificarea şi întreţinerea instalaţiei de gaze naturale (conducte, robinete, arzătoare), înlăturându-se orice posibilitate de producere a scăpărilor de gaze.
Menţionam că în ultimii ani, statisticile arată că, la nivel naţional, majoritatea incidentelor au fost provocate de coşurile de fum, defecte sau amplasate necorespunzător, neprotejate faţă de elementele combustibile, precum şi de utilizarea unor instalaţii şi echipamente electrice cu defecţiuni sau improvizaţii.“, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.
CELE MAI CITITE ȘTIRI
Un bărbat a murit, strivit de tractor
17.07.2025
ULTIMELE COMENTARII
Eori
14.07.2025Lumea Trebuie Să Știe Că Se Poate Folosii Orice Ce Fel De Router Ce Se Găsește În Magazine, La Cablu De Fibră Optică De Internet, Dar Necesită Adaptor De Fibră Optică - RJ45, Spre Exemplu: https://www.google.ro/search?q=Adaptor+RJ45+Fibr%C4%83+Optic%C4%83&sca_esv=e1...
la articolul Cea mai tare ofertă de internet și televiziune, în Bistrița-Năsăud
Eori
14.07.2025https://www.infobistrita.ro/internet-si-televiziune-cu-10-lei-luna-pentru-5000-de-bistriteni-si-sangeorzeni
la articolul Cea mai tare ofertă de internet și televiziune, în Bistrița-Năsăud
Hrisca Ana
13.07.2025Sunt locuitor al frumoasei comune lunca ilvei care de zece ani face naveta la leoni bistrita. Am o deosebita admirație și profund respect pentru primarul nostru....este deosebit. Merita din plin acel trofeu și țin să-l felicit pe această cale. Eu cred ca a reușit aceast...
la articolul De ce aduce Primăria Lunca Ilvei cântăreți de top la Zilele Comunei
Grecu Costel
12.07.2025Bună seara! Cum asi putea înscrie 2 copii la concursul de toacă?
la articolul TRÂMBIȚA ÎNGERILOR - Concurs de bătut toaca la nivel județean
COMENTARII