
Ateliere de prezentare ale Jandarmeriei Montane destinate turiștilor (FOTO)
În 2019, luna august a fost operaţionalizat Postul de Jandarmi Montan Colibiţa, subunitatea din cadrul Detaşamentului 2 Jandarmi Bistriţa care execută misiuni de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice în Colibiţa. Acest lucru a fost un efect al faptului că zona Colibiţa a devenit din ce în ce mai frecventată de către turiştiși s-au […]
În 2019, luna august a fost operaţionalizat Postul de Jandarmi Montan Colibiţa, subunitatea din cadrul Detaşamentului 2 Jandarmi Bistriţa care execută misiuni de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice în Colibiţa.
Acest lucru a fost un efect al faptului că zona Colibiţa a devenit din ce în ce mai frecventată de către turiştiși s-au organizat mai multe evenimente sportive şi culturale, ceea ce a impus o mai bună monitorizare a acestei zone.
Ateliere de prezentare
Pentru a marca această aniversare, în zona Lacului Colibița au fost organizate ateliere de prezentare ale Jandarmeriei Montane destinate turiștilor. Au fost distribuite pliante cuprinzând informații specifice privind sfaturi pentru drumeții în siguranță în zona montană și cele mai sigure metode de protecție față de animalele sălbatice care le pot pune pune în pericol integritatea fizică.
Turiștii români și străini deopotrivă, s-au arătat foarte interesați de materialele utilizate de către jandarmii montani în diferite misiuni și au profitat de ocazie pentru a se fotografia cu aceștia.
Atribuțiile jandarmilor montani
- menţinerea ordinii publice pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional în zona de responsabilitate;
- prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional privind poluarea (fonică, a cursurilor de apă, a aerului, a solului, cu deşeuri, etc.)
- desfăşurarea de activităţi de informare, prevenire şi educare în cadrul şcolilor, prin prezentarea unor teme cu specific de protecţie a mediului în zonele montane;
- acordarea de sprijin autorităţilor în organizarea şi desfăşurarea unor activităţi specifice la nivel local, în zona de competenţă;
- cunoaşterea permanentă a stării traseelor turistice şi informarea turiştilor şi a factorilor responsabili din zonă cu privire la starea drumurilor, starea indicatoarelor şi a marcajelor montane, alunecările de teren şi locurile unde s-au produs sau există posibilitatea producerii de viituri sau avalanşe, precum şi anunţarea din timp a populaţiei din zonă şi a turiştilor, în vederea evitării accidentelor şi a altor evenimente negative;
- îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate în zona montană din aria de competenţă;
- căutarea şi descoperirea persoanelor aflate în dificultate în zona montană;
- intervenţia operativă pentru soluţionarea apelurilor populaţiei prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, direcţionate către structurile de jandarmi, conform indexului de cooperare.
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
Bar bar
30.04.2025Se mai întâmplă bine că nu o murit
la articolul Accident rutier în Romuli. Beat la volan, s-a răsturnat cu mașina
Honorius Indrecan
29.04.2025Am rugamintea sa faca publice parteneriatele noi cu care a venit din SUA. Nu de alta, dar de baliverne sunt satul... ;)
Balan Marius- ecologist
29.04.2025Mare minune ca se mai scrie si de bine despre tara asta si oamenii ei educati, ca e plin podul cu stiri despre curve,hoti si politicieni de doi bani. Felicitari multe olimpicilor si oprobiu neincetat celor care isi bat joc de ei si de noi.
la articolul România, campioană la Olimpiada Balcanică de Matematică
ecologistul
26.04.2025Sacapa-te domnule primar de actualii contopisti fara cap de la saerv. tehnic si mai ales de drujbistii sefi de la spatiile verzi. estia fac dezastru in Bistrita.
la articolul Noi probleme cu proiectul pasajului din Decebal. Gabriel Lazany: "E mai mult decât scandalos" (VIDEO)
COMENTARII