
Anunțul Ministrului Educației despre Bacalaureat. Ce se întâmplă cu anul școlar
Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat astăzi, 14 aprilie, că a semnat ordinul referitor la programa pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat şi că acestea se vor susţine pe baza materiei predate în primul semestru al anului şcolar. Anisie a mai afirmat că, în funcţie de momentul în care este ridicată starea de urgenţă, examenele ar […]
Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat astăzi, 14 aprilie, că a semnat ordinul referitor la programa pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat şi că acestea se vor susţine pe baza materiei predate în primul semestru al anului şcolar. Anisie a mai afirmat că, în funcţie de momentul în care este ridicată starea de urgenţă, examenele ar putea fi susţinut în luna iulie.
”În scenariul în care vom reveni la cursuri în momentul în care situaţia de urgenţă încetează, am putea susţine examenele în luna iulie. În cazul în care se prelungeşte starea de urgenţă, atunci vom lua o altă măsură în aşa fel încât elevii şi studenţii să îşi poată încheia anul şcolar cu bine”, a declarat Anisie la Antena 3.
Ea a anunţat că a semnat şi Ordinul de ministru cu privire la programele pentru examene şi va fi publicat în Monitorul Oficial.
”Programele pentru evaluare naţională şi examenul de bacalaureat prevăd materia studiată până la momentul începutul semestrului al doilea. Aşa cum am precizat în măsurile pe care le-am luat în cadrul Ministerului Educaţiei, prin consultare cu partenerii noştri educaţionali, conţinuturile pentru examenele naţionale vor fi acelea studiate până la începutul semestrului al doilea. Iar în cazul în care vom reveni la cursuri cât mai repede, tezele pe care elevii trebuie să le susţină vor conţine numai subiecte din materia studiată până pe 11 martie, atunci când au fost închise şcolile”, a adăugat ministrul.
Ea a exclus din nou posibilitatea îngheţării anului şcolar, argumentând că nicăieri nu s-a luat măsura îngheţării anului şcolar, ci s-au găsit soluţii în aşa fel încât materia să fie transferată către anul şcolar următor sau alte soluţii în funcţie de momentul la care elevii vor reveni la cursuri.
”În momentul în care Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă ne spune că putem reveni în siguranţă şi că nu este pusă în pericol sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice, atunci vom spune care este cel mai potrivit lucru pe care trebuie să îl adoptăm”, a conchis Anisie.
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
Paul Stan
23.07.2025Organigrama salarială s-a dublat în ultimii 10 ani, de ce nu l-ați întrebat ce înseamnă acei câțiva salariați? Mai mult. Toți angajații primăriei au primit mașini electrice din fonduri guvernamentale pentru a merge la job , toate sunt parcate seara în curțile...
la articolul Primăria din Bistriţa-Năsăud care funcţionează, de 13 ani, fără viceprimar şi cu puţini angajaţi
Iuliu
22.07.2025Motto: „Orice guvern, ca orice familie poate, pentru un an, să cheltuiască puțin mai mult decât câștigă. Dar tu și eu știm că o continuare a acestui obicei, înseamnă „casa săracului” (poorhouse)” (Franklin Delano Roosevelt- Discurs, 1932) Guvernarea ante...
la articolul Radu Moldovan: "Stoparea investițiilor nu înseamnă reformă, ci regres. Avem nevoie de soluții, nu de blocaje"
Eori
14.07.2025Lumea Trebuie Să Știe Că Se Poate Folosii Orice Ce Fel De Router Ce Se Găsește În Magazine, La Cablu De Fibră Optică De Internet, Dar Necesită Adaptor De Fibră Optică - RJ45, Spre Exemplu: https://www.google.ro/search?q=Adaptor+RJ45+Fibr%C4%83+Optic%C4%83&sca_esv=e1...
la articolul Cea mai tare ofertă de internet și televiziune, în Bistrița-Năsăud
Eori
14.07.2025https://www.infobistrita.ro/internet-si-televiziune-cu-10-lei-luna-pentru-5000-de-bistriteni-si-sangeorzeni
la articolul Cea mai tare ofertă de internet și televiziune, în Bistrița-Năsăud
COMENTARII